vrt

Touroperator TUI moet 54 passagiers 32.000 euro betalen voor 4 uur vertraging

news

Touroperator Tui moet 54 passagiers 32.000 euro betalen voor een vertraging van vier uur...

...Dat heeft de rechtbank in Brussel beslist. Elke passagier krijgt een schadevergoeding van ongeveer 600 euro, goed voor een totaalbedrag van 32.000 euro. Daarbovenop komen ook nog de proceskosten. Die bedragen zo'n 8.000 euro. 

Waar gaat het over? Op 13 januari 2016 keerde een vlucht vanuit het Dominicaanse Punta Cana richting België met een tussenstop in Jamaica. Het vliegtuig landde echter met een vertraging van vier uur in Brussel. Volgens de Europese regels geeft die vertraging de passagiers het recht op een schadeloosstelling van 600 euro - bij een vlucht van meer dan 3.500 kilometer.

Tui oordeelde dat de vertraging het gevolg was van een onvoorziene douanecontrole en weigerde de vergoeding te betalen. Maar 54 passagiers gingen daar via het bedrijf Claim It tegenin en trokken naar de rechtbank. 

De rechtbank volgde de eis van de passagiers. Volgens de rechter was de douanecontrole niet helemaal onvoorzien en veroorzaakte ze "maar" een vertraging van twee uur, terwijl de vlucht vier uur vertraging opliep. De passagiers krijgen nu een schadevergoeding van 600 euro, waarvan ze wel een vierde moeten afstaan aan het bedrijf. Ook de proceskosten moet Tui betalen. 

Tui zelf zal niet in beroep gaan: "Het geval kan op zijn minst voer zijn voor discussie of interpretatie. Maar we gaan het nodige doen voor onze klanten", laat de woordvoerder weten.


SOURCE :

LATEST VIDEO