vrt

MOSZKOWICZ OVERWEEGT AANKLACHT SCHIPHOL

news

Bram Moszkowicz overweegt Schiphol aan te klagen

Claim IT, het bedrijf waarvoor Bram Moszkowicz werkzaam is, wil reizigers op Schiphol beter gaan informeren over hun rechten bij vertraging. Alleen zit de luchthaven daar niet op te wachten.

Voormalig top-advocaat en politiek-lijsttrekker Bram Moszkowicz, is terug in het bedrijfsleven als hoofd juridische aangelegenheden bij Claim It, een bedrijf dat vertraagde passagiers helpt bij financiële compensatie. Volgens dit bedrijf worden mensen in Nederland niet voldoende geïnformeerd over hun rechten.

Europees recht

‘Veel mensen weten dat ze recht hebben op een warme maaltijd en een overnachting bij een vertraging van meer dan drie uur, maar men heeft door de Europese verordening recht op veel meer’, vertelt Moszkowicz aan BNR. ‘Alleen als men deze rechten niet kent, dan kun je hier ook geen gebruik van maken.’

Kort geding

Moszkowicz ging daarom met Schiphol om tafel om te bespreken hoe Claim It aanwezig kon zijn op het vliegveld om mensen te informeren over hun rechten. Schiphol wilde hier echter niets van weten en daarom denkt Moszkowicz er nu over na om een kort geding af te dwingen. ‘Wij kregen gister het antwoord dat wij daar niet worden toegelaten. We willen nu kijken of we kunnen afdwingen dat wij toestemming krijgen om ons daar te presenteren en reizigers bij vertraging te informeren.’

Volgens Moszkowicz wordt door boze tongen beweerd dat de luchthaven danst naar de pijpen van de grootste klanten die ze hebben, namelijk de luchtvaartmaatschappijen. Die zouden niet zitten te wachten op een partij als Claim It.


SOURCE :

LATEST VIDEO