vrt

Bram Moszkowicz heeft nieuwe baan: hoofd juridische zaken bij Claim It

news

Ex-advocaat Moszkowicz aan de slag bij Claim It

Bram Moszkowicz © ANP

De voormalige advocaat en lijsttrekker van de politieke partij VNL Bram Moszkowicz (55) gaat zijn geluk beproeven in het bedrijfsleven. Moszkowicz is in dienst getreden als hoofd juridische aangelegenheden van het bedrijf Claim It, een firma die zich inzet voor vorderingen van reizigers die de dupe zijn van langdurige vertragingen.

De jurist gaat ook leiding geven aan de Nederlandse vestiging van de firma waarvan het hoofdkantoor in Brussel is gevestigd.

„Ik ben blij weer in de juridische wereld aan de slag te kunnen”, zegt Moszkowicz. De baan opent de mogelijkheid dat de voormalige strafpleiter straks ook weer in de rechtszaal is te zien. „Als Claim It en de luchtvaartmaatschappij er onderling niet uitkomen, kan het zijn dat ik bij de kantonrechter de belangen van een klant ga bepleiten.” Vorderingen onder de 25.000 euro kan iedereen bij de kantonrechter bepleiten. Reizigers hebben bij meer dan drie uur vertraging recht op compensatie. Claim It treedt voor gedupeerden op in ruil voor een percentage van de vergoeding.

Moszkowicz moest drie jaar geleden de advocatuur verlaten. De hoogste tuchtrechter van de Orde van Advocaten oordeelde dat hij „het vertrouwen in de advocatuur ernstig had geschaad”. Hij had cliënten benadeeld, de regels over het ontvangen van contant geld overtreden en geen bijscholing gedaan. Daarna was hij in 2015 een half jaar lijsttrekker van partij VNL.

Ralph Pais, hoogste baas en oprichter van Claim It, zegt „altijd gecharmeerd te zijn geweest van de manier waarop Moszkowicz mensen verdedigt”. Om die reden heeft hij de strafpleiter benaderd. De ondernemer zegt de juridische kennis en „het charisma” van Moszkowicz goed te kunnen gebruiken. „We waren laatst voor een belangrijke bespreking bij een vliegtuigmaatschappij en toen wilde iedereen met Moszkowicz op de foto. Met hem kom je op een heel andere manier binnen bij bedrijven.”

Claim It heeft naar eigen zeggen sinds de oprichting in 2012 „meer dan 5 miljoen euro bij de diverse luchtvaartmaatschappijen gereclameerd.


SOURCE :

LATEST VIDEO