vrt

Dit is de nieuwe baan van Bram Moszkowicz

news

Ex – advocaat en lijsttrekker van VNL Bram Moszkowicz (55) gaat het bedrijfsleven in...

...Hij is aangenomen als hoofd juridische zaken van het bedrijf Claim It. Dat meldt NRC Handelsblad zaterdag.

Gecharmeerd

Moszkowicz gaat daarnaast ook leiding geven aan de Nederlandse vestiging van de firma waarvan het hoofdkantoor in Brussel is gevestigd. Claim It is een bedrijf dat zich inzet voor vorderingen van reizigers die de dupe zijn van langdurige vertragingen. Reizigers hebben bij meer dan drie uur vertraging recht op financiële compensatie. Claim It treedt voor gedupeerden op in ruil voor een percentage van de vergoeding.

De oprichter van Claim It Ralph Pais zegt hem te hebben benaderd omdat hij ‘altijd gecharmeerd’ is geweest van de verdedigingsstijl van Mosckowicz. ‘We waren laatst op een belangrijke bespreking bij een vliegtuigmaatschappij en toen wilde iedereen met Mosckowicz op de foto. Met hem kom je op een heel andere manier binnen bij bedrijven,’ zegt Pais tegen de krant.

Rechtszaal

De baan opent voor de voormalige advocaat ook de mogelijkheid om weer in de rechtszaal te staan. Moszkowicz zegt blij te zijn weer in de juridische wereld aan de slag te kunnen. ‘Als Claim It en de luchtvaartmaatschappij er onderling niet uitkomen, kan het zijn dat ik bij de kantonrechter de belangen van een klant ga bepleiten.’

Moszkowicz moest drie jaar geleden de advocatuur verlaten. De hoogste tuchtrechter van de Orde van Advocaten oordeelde dat hij het ‘vertrouwen in de advocatuur ernstig had geschaad’. Zijn grootste misser was dat hij de regels over het ontvangen van contant geld had overtreden. Ook had hij geen bijscholing gedaan en zou hij cliënten hebben benadeeld.

Daarna was Mosckowicz in 2015 een half jaar lijsttrekker van VNL, totdat de partij het vertrouwen in hem opzegde. Volgens het partijbestuur ontbrak het hem aan ‘toewijding’. ‘Om in de politiek te slagen, moet je het ook echt willen. Bram wilde de politiek er een beetje bij doen,’  zei partijvoorzitter Laurence Stassen destijds tegenElsevier. Moszkowicz zei in een reactei dat de keuze om op te stappen van hemzelf kwam.


SOURCE :

LATEST VIDEO