vrt

Vergoeding krijgen na vertraagde vlucht lukt slechts moeizaam

news

Hoe krijgt u een vergoeding?

Passagiers van het Spaanse Vueling kregen pas na een moeilijke procedure een vergoeding voor hun vertraging. Ook andere maatschappijen nemen het niet altijd even nauw met de regels.

Heeft uw vlucht drie uur of meer vertraging? Volgens het Europese reisrecht hebt u recht op een compensatie, tenzij die vertraging te wijten is aan buitengewone omstandigheden. Het bedrag schommelt tussen 250 en 600 euro, afhankelijk van de afstand die de vlucht moet overbruggen. Maar in de praktijk geven sommige luchtvaartmaatschappijen niet thuis of verschuilen ze zich achter overmacht om onder de betaling uit te komen.

Deze week zijn gedupeerde passagiers van de Spaanse prijsvechter Vueling er na een juridische odyssee in geslaagd 119.699 euro schadevergoeding te krijgen. Daarover berichtten de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen gisteren. De groep van 104 klanten – onder wie een pak Vlaamse gezinnen – kwam met uren vertraging toe in Alicante en Barcelona. Via het Belgische bedrijf Claim It, dat zich gespecialiseerd heeft in het vorderen van dergelijke vergoedingen voor passagiers, probeerden ze aan hun geld te geraken. Ondanks vonnissen weigerde Vueling – dat geen vertegenwoordiging heeft in ons land – te betalen. Claim It slaagde uiteindelijk door een derdenbeslag te laten leggen op geld dat Vueling te goed had van de International Air Transport Association.

Ook het Europees Centrum voor de Consument (ECC) merkt dat het voor reizigers niet altijd makkelijk is om een schadevergoeding te krijgen. Sommige luchtvaartmaatschappijen zijn na bemiddeling door ECC wel bereid compensaties voor een vertraging te betalen. Andere plooien niet vooraleer een procedure wordt opgestart of er een definitieve gerechtelijke uitspraak is. De betrokken passagiers zien zich daardoor genoodzaakt naar de rechter te stappen.

‘Maar een procedure biedt geen garantie op een positief resultaat’, waarschuwt ECC. ‘Niet alle vrederechters volgen de arresten van het Europees Hof van Justitie die passagiers die met een aanzienlijke vertraging op hun bestemming aankomen recht geven op een zelfde vergoeding als bij een annulering. Sommige rechters oordelen namelijk dat er alleen compensatie moet betaald worden bij annulering van een vlucht.’

Stap 1 Luchtvaartmaatschappij

Vraag zo snel mogelijk een vergoeding bij de luchtvaartmaatschappij. Bewaar een kopie van uw klacht.

Stap 2 Toezichthouder

Als de luchtvaartmaatschappij niet op uw vraag ingaat, contacteert u de dienst die belast is met het toezicht op de naleving van de Europese regels over de passagiersrechten. Dat is de National Enforcement Body (NEB) van het land van vertrek. In België is dat de federale overheidsdienst Mobiliteit. Die zal beide partijen een aanbeveling sturen, die de luchtvaartmaatschappij al dan niet zal volgen.

Stap 3 Rechtbank

In laatste instantie kan u naar de rechter stappen. Voor geschillen binnen de Europese Unie kan u een beroep doen op een eenvoudige procedure zonder tussenkomst van een advocaat: de Europese procedure voor geringe geschillen. U moet dan alleen een aantal standaardformulieren invullen en voorleggen aan de bevoegde rechtbank.


SOURCE :

LATEST VIDEO