vrt

Vlaamse reizigers dwingen vliegtuigmaatschappij op de knieën

news

Een deurwaarder heeft in opdracht van enkele Vlaamse gezinnen succesvol beslag gelegd op bijna 120.000 euro tegoeden van vliegmaatschappij Vueling...

...De Spanjaarden weigerden schadevergoedingen te betalen na stevige vertragingen. Ze legden zelfs een vonnis van de Zaventemse vrederechter naast zich neer, schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.

“Via een zogeheten derdenbeslag bij IATA, de internationale organisatie die ervoor zorgt dat maatschappijen hun tickets correct uitbetaald krijgen, kregen we hen alsnog op de knieën”, aldus Ralph Pais van Claim It, vertegenwoordiger van de gedupeerden.

“Het is een juridische spitsvondigheid die voor het eerst is toegepast in zo’n dossier. Een belangrijk precedent, want zo wordt het voor maatschappijen héél moeilijk om nog onder claims uit te raken.”

Sinds 2013 kan elke passagier een schadevergoeding eisen als zijn vlucht met minstens drie uur vertraging arriveert op de bestemming. De bedragen liggen vast in de wet en kunnen oplopen tot 600 euro. Hoe groter de afstand, hoe groter de compensatie.


SOURCE :

LATEST VIDEO